Program

Torsdag 19. mai

Fredag 20. mai

Registrering ved ankomst

Resepsjonsområdet

09.00 – 10.30

Representantskapsmøte

For representantskapet, styret og administrasjonen i MLF.

Scandinavia Ballroom

10.30 – 12.00

Fagmesse

Utstillerområdet utenfor Scandinavia Ballroom

12.00 – 12.45

Lunsj

Brasseriet

13.00 – 14.45

Velkommen til landsmøte 2022

Vel møtt!

Varaordfører i Oslo ønsker velkommen

Det grønne taktskiftet
Hvordan kan man identifisere posisjon og forretningsmuligheter i en tid med store endringer? Og hvordan kommer små og mellomstore bedrifter i gang med sitt grønne skifte? Beate Nossum viser eksempler og gir råd.

Hva betyr bærekraft for Håndverksgruppen?
Når vi snakker om bærekraft mener vi at skal ta vare på hverandre både innenfor og utenfor selskapet, og være en attraktiv arbeidsplass. Vi skal forstå klimapåvirkningen av vår virksomhet, begrense klimaavtrykket og promotere sirkulærøkonomi. Og vi har ansvarlig styring av selskapene våre. HG har satt seg noen hårete mål, basert på FNs bærekraftmål. I dette innlegget vil Elisabeth fortelle om hvordan HG jobber for å nå målene sine, hva HG har oppnådd hittil, og om målene deres videre etter 2022.

Fra hårete mål til en hverdag med tidsklemme
Man kan ha så mange mål man vil, men det er ikke alltid hverdagen strekker til. Malermester Lars Erik Strand kom inn i Håndverksgruppen i 2021. Han vil dele sine erfaringer med å realisere HGs hårete mål i praksis.

Leverandørpresentasjon

Eget program for påmeldte ledsagere og utstillere

Scandinavia Ballroom

15.00 – 17.00

Omvisning på Munch-museet for ledsagere og utstillere

De påmeldte møter i resepsjonen. Buss tur/retur.

17.00 – 18.00

Fagmesse

Utstillerområdet utenfor Scandinavia Ballroom. Det vil bli lett servering.

19.15 – 19.15

Oppmøte i resepsjonen

Vi går samlet bak Oslo Malermesterlaug sin fane mot Grand Café for uformell aften.

19.30 – 20.00

Aperitiff på Grand Café

Karl Johans gate 31, 0159 Oslo.

20.00 – 23.55

Middag på Grand Cafe

Kveldens underholdning:
Robert Walmann.

Meny:

Tempura av grønn asparges
(syltet squash, ramsløkkrem, speket sideflesk og friterte mandler)
Urtestekt kyllingbryst
(spinatpuré, stekt spinat, potetgnocchi, sopp og estragonsaus)
Jordbær og rabarbra
(bizcocho-kake, posjert rabarbra, friske jordbær, softis, marengs og salt mandelcrumble)

Lørdag 21. mai

Scandinavia Ballroom

10.00 – 10.30

Fagmesse

Ustillerområdet utenfor Scandinavia Ballroom

Stilhistorie og farger fra -2000 til +2000 på 20 minutter
Hvorfor maler vi så mye i hvitt, og hvor kommer egentlig denne tradisjonen fra? Hvilke farger er maktens farger? Hva med norsk nasjonalisme, hvilke farger forbinder vi med den? Christel tar oss med i en tidsmaskin, og vi skal gjennom 4000 år på 20 minutter. Spenn deg fast!

Hva i all verden er tradisjon? Skråblikk fra Klaveness
Malerfaget er tuftet på en bytradisjon og et strengt formelt håndverk. Det er stor forskjell på farger og materialvalg i by og bygd, sier Malermester Ole Andreas Klaveness. Med sitt brennende engasjement for å bevare bygninger, sette tilbake, og ikke minst bygge kompetanse i bransjen, vil han ta oss gjennom gode og dårlige eksempler.

Fargebruk i byområder for Oslos fagfolk og befolkning
På bakgrunn av Oslos vedtatte arkitekturpolitikk er PBE nå i innspurten med å ferdigstille en ny fargeveileder. Hanne Terese Støverud vil gi oss en liten smakebit på det som kommer. Oslo skal være en ledende by for nyskapende, mangfoldig og vakker arkitektur. God arkitektur og vakre omgivelser er avhengig av en bevisst material- og fargebruk som kan styrke omgivelsenes karakter og identitet og gi økt trivsel og livskvalitet. Fargene er derfor viktige både for stedsidentitet og hvordan vi identifiserer oss med omgivelsene. Enkelte steder gjelder det å finne tilbake til historiske farger, andre steder å forsterke eller skape en ny fargeidentitet.

11.30 – 12.00

Premieutdeling

Scandinavia Ballroom

12.00 – 13.00

Minglelunsj i leverandørområdet

Utstillerområdet utenfor Scandinavia Ballroom

13.15 – 17.00

Aktiviteter

RIB-safari
De påmeldte møter i resepsjonen kil. 13:15. Buss til Tjuvholmen. Retur til hotellet på egenhånd.

VIKTIG SIKKERHETSINFORMASJON:
Det er viktig at påmeldte til denne aktiviteten har egnede klær og sko og sjekker vær og vind i forkant. Vi oppfordrer alle til å ta med egne sportsbriller. Googles kan lånes ved behov. RIB Oslo stiller med flytevest.

Har du skader. fysiske eller psykiske begrensninger eller krever særlig medisinsk bistand, f.eks. diabetes, vepseallergi eller lignende, er det fint om du gir oss beskjed på forhånd. Gi oss også beskjed dersom du har problemer i rygg, kne, nakke etc., slik at fart og kjørestil kan tilpasses.

Gravide anbefales i utgangspunktet ikke å kjøre RIB uten å ha konferert med sin lege om dette.

NB! Synlig berusede personer får ikke delta på denne aktiviteten.

Kollenrappellen

De påmeldte møter i resepsjonen kl. 13:15. Buss tur/retur.

VIKTIG SIKKERHETSINFORMASJON:

Det er viktig at påmeldte til denne aktiviteten har egnede klær og sko (sporty klær og eks. joggesko). Sjekk værmelding i forkant.

NB! Synlig berusede personer får ikke delta på denne aktiviteten.

Omvisning i Operaen
De påmeldte møter i resepsjonen kl. 1330. Buss tur/retur. De påmeldte blir delt i to grupper med hver sin guide.

19.00 – 19.30

Aperitiff serveres i utstillerområdet utenfor Scandinavia Ballroom

19.30 – 23.55

Festmiddag på hotellet

Antrekk: Smoking/mørk dress.

Noen av bordene er reservert, ellers er det fri bordsetning.

Meny:
Laksesashimi
(soyaperler, sesam-majones, sjøgress, syltet løk)
Indrefilet av storfe
(sopp, aspargesbønner, sjalottløk, grønnpeppersaus og fløtegratinerte poteter)
Créme Brulée

Foto: Lyn&Torden

Kveldens underholdning:

Maria Mohn og Henning Stranden

I kombinasjon med ellers elleville parodier og musikalske basketak, blir det god musikk og masse god sang med denne duoen.

Siden deres første show i 2012 har det blitt både jule- og sommershow. På City Scene i 2013 satte de opp – sammen med Hans-Petter Moen og Kim Wifladt fra show- og vokalgruppen Cheezy Keys – sommershowet «Showboys».

Maria og Henning har også deltatt på Beat for Beat sammen.

Søndag 22. mai

07.00 – 11.00

Frokost

Brasseriet

11.00 – 12.00

Utsjekk

Seneste utsjekk fra hotellet er kl. 12:00