Hjem / Forbruker

Skal du ha utført gulv- eller malerarbeider, er det flere gode grunner til å velge våre medlemsbedrifter

Fagkunnskap gir trygghet og er en lønnsom investering.

Vi anbefaler å velge en lokal bedrift som ikke forsvinner neste dag, og som gir garanti for utført arbeid.  Som en landsdekkende bransjeforening for mesterbedrifter, jobber vi for økt fagkunnskap og å ivareta seriøsitet og stolthet i faget. Våre medlemmer er profesjonelle håndverksbedrifter, og av dem kan du forvente håndverksmessig kvalitet. Vi tilbyr derfor en egen Forbrukergaranti, som gir forbrukeren trygghet på at arbeidet blir skikkelig utført.

  1. Undersøk markedet
  2. Sjekk referanser og foretaksregister
  3. Beskriv arbeidsomfang og kvaliteter
  4. Be om skriftlig tilbud
  5. Skriv kontrakt
  6. Avtal tilleggsarbeider skriftlig
  7. Avslutt oppdraget formelt

Alle våre medlemsbedrifter har kompetanse i form av mesterbrev i maler- eller byggtapetserfaget. Det er et krav for å bli medlem hos oss. For å bli mester, trenger man først svennebrev i faget, som er fire års fagutdanning. Deretter tar man mesterutdanning, med fag innen ledelse og prosjektstyring, over 1 – 4 år (heltid/deltid).

Vi driver kontinuerlig informasjonsarbeid og tilbyr etterutdanning til våre medlemmer, slik at de hele tiden kan holde seg oppdatert på nye myndighetskrav og faglige løsninger. Vi utvikler også hjelpemidler til medlemsbedriftene, som for eksempel kvalitetssikring- og HMS-system.

Vår bransjeorganisasjon jobber for å ivareta seriøsitet og fagstolthet. Våre medlemmer er profesjonelle håndverksbedrifter, og av de kan du forvente håndverksmessig kvalitet. Malermestrenes Landsforbund er tilsluttet Byggenæringens Landsforening og Næringslivets Hovedorganisasjon.

BNLs seriøsitets veileder – trykk her.

Vi er representert i alle deler av landet med 18 laug. Det er en trygghet at bedriften du bruker er etablert i ditt lokalområde og kommer til å finnes der også i lang tid etter at oppdraget er avsluttet.

Et viktig råd, enten det er en stor eller liten jobb som skal gjøres, er å alltid skrive kontrakt med beskrivelse av de arbeider som skal utføres. Forslag til kontrakt finner du hos Forbrukerrådet, som er utarbeidet i samarbeid med Standard Norge, forbrukermyndighetene og partene i byggenæringen. MLFs medlemmer har tilgang til alle byggblankettene.

Skulle det allikevel oppstå en tvist underveis i oppdraget, eller etter at arbeidet er ferdig utført, har MLF lokale skjønnskomitéer i alle landets distrikter som kan behandle saken din.

 

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt!


Fride Walgren

Administrativ rådgiver
fride.walgren@mlf.no
952 31 690

Fride Walgren

Administrativ rådgiver
fride.walgren@mlf.no
952 31 690