Hjem / Arrangementer / Konferanser / Velkommen Welcome!

Nordic Competition 2022

Før første gang på fire år er det endelig klart for et nytt nordisk mesterskap i malerfaget, og denne gangen i Norge! 14. til 16. september braker det løs på Litteraturhuset. Arrangementet er åpent for publikum, så ta gjerne turen innom, og se ungdommene svinge penselen.

De fem beste malerne fra Norden er samlet til kamp, og skal konkurrere om å bli Nordens beste maler i mesterskapet som strekker seg over tre dager. Oppgavene er varierte og krevende, og er i år inspirert av Munch. Utøverne skal blant annet skjære ut og male sjablonger med motiver fra Skrik og Solen, i tillegg til en frihåndsoppgave, der deres kunstneriske og kreative evner kommer til utrykk. Les hele oppgaven her. De skal også male en speildør i to selvvalgte farger, i tillegg til listverk og gipsvegger. De skal henge tapet, og de skal trekke strek, en oppgave som innebærer å male en ramme på veggen, uten bruk av tape.

Sander Kvittingen fra Os, som vant NM i fjor, vil representere Norge i konkurransen. Han har vært gjennom noen av oppgavene tidligere, men naturlig nok er listen høyere i denne internasjonale konkurransen, enn Kvittingen var gjennom i NM. Vi har store forventninger til Kvittingen, som har ligget i hardtrening hele sommeren.

Dato: 15. – 16. September
Tidspunkt: Kl 9-15, torsdag og fredag
Hvor: Litteraturhuset 2 etg, Oslo

* Gi oss gjerne beskjed på epost når og om dere ønsker å komme en hel skoleklasse, slik at vi kan ta alle godt i mot når dere kommer!

** Presse? Ta kontakt med kari.wilsgard@mlf.no om du ønsker å intervjue utøverne, for å avtale tidspunkt!