Byggmesterforbundet melder seg ut av BNL


Den formelle utmeldingen skjer 1. juli. Byggmesterforbudet vil dermed være ute av BNL ved årsskiftet.

Byggmesterforbundet starter nå arbeidet med å gå i dialog med NHO om å starte en ny håndverkforening, som foreløpig har fått navnet NHO Bygghåndverk, se link: https://www.bygg.no/article/1436753#.

Fire bygghåndverksfag følger godt med på hva Byggmesterforbundets landsmøte ender med i BNL-saken.

– Styret er informert om Byggmesterforbundets arbeid med å opprette en ny landsforening, men vi har ikke formelt behandlet forslaget, sier Tore Knudsen, styreleder i Malermestrenes Landsforbund, se link: http://www.maleren.no/aktuelt/6509/.

Veien videre

I august vil styret og administrasjonen gjennomføre strategisamling på Gardermoen. Styret i MLF, som i utgangspunktet er positiv til opprettelsen av en ny NHO landsforening, vil da bli informert om Byggmestrenes tanker, visjoner og veien videre, og hvorfor andre håndverksfag mener det motsatte.

MLF ønsker en konstruktiv debatt om sin plassering i fellesskapet, og mener det er sunt å evaluere vår tilknytning med jevne mellomrom.

Styret vil uansett la medlemmene bestemme gjennom en ekstraordinær generalforsamling hvorvidt veien videre blir i BNL eller sammen med Byggmesterforbundet i en ny koalisjon.