Simen Eiris bare gleder seg til NM


Simen Eiris kommer fra Skien i Telemark og er 24 år. Han jobber til daglig som lærling i Gulv- og Malerkompaniet, og deltar i grenen gulvlegging under NM.

Utdanning:

Skogmo VGS Bygg og Anlegg.

Hva tenker du om NM?

Gleder meg skikkelig til NM. Gruer meg ikke i det hele tatt. Men er selvfølgelig spent.

Hva liker du best å jobbe med?

Liker å jobbe med alt av gulv. Det meste!

Hvilke egenskaper trenger en god gulvlegger?

Man må være nøyaktig. Man trenger ikke nødvendigvis å være så fysisk sterk, for vi har mye hjelpeutstyr. Men det er viktig å være løsningsorientert. Også bør man være selvstendig og kunne jobbe i team.

Hva tenker du om fremtiden?

Jeg skal ta svennebrev i januar. Ønsker å fortsette med gulvlegging fremover. Hadde vært interessant å ta mesterbrev også etter hvert.

Hva gjør du utenom jobb?

Liker jeg å være sammen venner og familie.

Dette burde folk vite:

De fleste vet ikke hva faget egentlig er. Problemet er at folk ikke vet hva faget dreier seg om.

Jeg skulle egentlig bli tømrer og prøvde meg som det.  Det var egentlig tilfeldig at det ble gulvlegging etter hvert. Det startet med en sommerjobb. Da fikk jeg se hvor variert faget egentlig er. Og likte meg godt. Så godt at jeg nå skal delta i NM.