Sander og Leon vant NM i Overflateteknikk


Av Chera Westman/IFI.NO

Etter at de seks lærlingene har arbeidet intenst i tre dager, har nå de to jurygruppene bedømt konkurranseoppgavene og kåret vinner i kategorien Maling og tapet, samt i grenen Gulvlegging.

De tre malerlærlingene – Ekklak Topp Nordholm (24), Nor Entreprenør AS, Sander Kvittingen (23), Malermester Kvittingen AS og Caroline Sømme (23) Drøbak Malermesterservice AS – har malt vegg, dør og lister, sjablongmalt og trukket streker, samt satt opp et blomstrete tapet. Den som oppnådde best perfeksjon på oppgavene, var Sander Kvittingen.

– Jeg er kjempestolt, sier Sander Kvittingen etter å ha mottatt premien – gratis mesterutdannelse gjennom Bli Mester.

Foto: Chera Westman/ifi.no
NORGESMESTER: Sander Kvittingen (23), Malermester Kvittingen AS, vant NM i Overflateteknikk i grenen Maling og tapet.

caroline-somme-nm-2021-fotocherawestmanifino-03-jpg.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no
NM-DELTAKER: Caroline Sømme (23), Drøbak Malermesterservice AS, deltok i grenen Maling og tapet.

Foto: Chera Westman/ifi.no
NM-DELTAKER:  Ekklak Topp Nordholm (24), Nor Entreprenør AS, deltok i grenen Maling og tapet. 

Seier til Leon

De tre gulvleggerlærlingene – Sindre Arstad (27), Andersson Kjærnsmo AS, Leon Seilen (23) Øystein Tvedt AS og Espen Kolbjørnsen (22), Ragnvald Moe AS – har mønsterlagt teppe, linoleum og LVT samt bygget fall mot sluk. Etter en nøyaktig gransking av langt på vei jevnbyrdige arbeidsprøver, konkluderte juryen med at Leon Seilen har prestert mest nøyaktig.

– Jeg har fått trent en del på forhånd, og når jeg satte i gang var jeg ikke stresset. Jeg er fornøyd med arbeidet mitt, men hadde ikke forventet å vinne, det er et kjempehøyt nivå på konkurrentene, sier han. 

Seilen har samme arbeidsgiver (Øystein Tvedt AS) som tidligere Norgesmester i gulvlegging Marius Hellestveit hadde da han konkurrerte i NM 2019. 

– Vi har gått «all in» og lagt til rette for at han skal få trene godt på arbeidstid, faktisk enda mer enn forrige gang, sier daglig leder Petter Johansen, som hadde en god følelse like før premieutdelingen. 

Foto: Chera Westman/ifi.no
NORGESMESTER: Leon Seilen (23), Øystein Tvedt AS, Osterøy – Bergen, vant NM i Overflateteknikk i grenen Gulvlegging.

Foto: Chera Westman/ifi.no
NM-DELTAKER: Espen Kolbjørnsen (22), Ragnvald Moe AS, deltok i grenen Gulvlegging.

Foto: Chera Westman/ifi.no
NM-DELTAKER: Sindre Arstad (27), Andersson Kjærnsmo AS, deltok i grenen Gulvlegging.

Skyhøyt nivå

Under tre dager har de seks lærlingene jobbet hardt foran et mangehodet publikum under NM i Overflateteknikk. Mesterskapet arrangeres av Malermestrenes Landsforbund, i samarbeid med bransjens leverandører og IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør. Konkurransearenaen i hall E på messen Bygg Reis Deg har vært sentrum for manges oppmerksomhet, og fra onsdag til lørdag har publikum stått tett i tett utenfor sperrebåndene der læringene arbeider. Rundt konkurransearenaen stod 15 sponsorer fra leverandørleddet på egne stands, samt IFI på en fellesstand for å vise sin støtte til mesterskapet og arbeidet med å rekruttere flere håndverkere til faget.

– Nivået har vært skyhøyt i år, og jurygruppene har hatt en vanskelig oppgave, sier Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingsansvarlig hos MLF.