Sander Kvittingen, 23 år fra Os


Hvordan trener du til NM:

Jeg har trent en god del på dør. Jeg har også vært en tur hos Malermester Tor Meusburger i Odda, som har vært med i EM tidligere og jobber med mange antikvariske prosjekter. Han har lært meg litt triks både i tapetsering og strektrekking, så litt mer trening på det så håper jeg det sitter før NM.

Hva driver du med akkurat i dag?

I dag har jeg vært nede i noen kontorlokaler hvor vi holder på å stelle i stand før innflytting. Det er litt tut og kjør for noen som skal flytte inn i løpet av neste uke, så vi må bli ferdige her i morgen, eller senest mandag.

Litt om deg

Jeg bor i en ganske ny leilighet på Os, som jeg driver og pusser opp. Jeg har pusset opp selv siden mai, men det tar litt tid når man har mange baller i lufta. Nå har jeg stått og malt lister, så nå nærmer det seg ferdig.

Bakgrunn (utdanning)

På videregående gikk jeg studiespes. før jeg tok ett år på TV- og filmproduksjon på universitetet etter det. Jeg har alltid vært glad i film, redigering og klipping, så det var gøy. I firmaet her har jeg vært med og jobbet siden jeg var 12-13 år, men det tok noen år før jeg heiv meg helt på malerbølgen.

Hobby/ interesser

Jeg har alltid hatt mange baller i lufta, men det er fotball som er den store lidenskapen. Nå spiller jeg på Os 3. divisjon, så i tillegg til full jobb, rekker jeg ikke så mye mer enn det. Det blir gjerne fotball 5-6 dager i uka med treninger og kamper.   

Hva tenker du om NM

Jeg er veldig spent. Nå har jeg vært gjennom mye av det som kommer. Det blir spennende å se hvordan alle jobber under press, og hvor stresset vi blir. Jeg har også lært mye, og det er hyggelig å treffe mye folk, så dette er en positiv erfaring så langt.

Beste/ verste med jobben din

Best: Det beste er at man ser resultater av jobben ganske raskt, og det er så givende å se at du kan gjøre en stor forskjell for andre mennesker.

Verst: Det må være sliping støv. Jeg har støvallergi, så den delen av jobben må jeg innrømme at jeg ikke liker så godt.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Du må like å bevege på deg og å gjøre praktiske ting. Du må også være god til å samarbeide med andre. Man må jo forholde seg til både større entreprenører, mindre entreprenører og håndverkere.  Du må også være opptatt av detaljene, like pirk og like å gjøre det pent.

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

De fleste tror at vi bare sparkler og maler. Yrket er utrolig mye mer variert, og folk flest blir overrasket at vi jobber med alle typer overflater, også gulv.  

Hører på

Det går veldig mye i podkast hvis jeg jobber alene. Humor, historie og nyheter blant annet, men egentlig alt mellom himmel og jord. Ellers trives jeg nok best når jeg kan jobbe sammen med andre folk, og vi kan prate sammen. Jeg er nok en ganske sosial type.