Medlemspraten: Geir Marøy

Geir Marøy meldte seg inn i MLF i 2020. Fellesskap er fremtiden, sier den blide bergenseren. – Vi går jo mye i hver vår boble i hverdagen, men et bransjefellesskap som jeg får gjennom MLF er viktig både sosialt og faglig, når det er så mye som skjer i faget.

Alltid travle dager for Geir Marøy fra Bergen

Geir Marøy fra Bergen begynte i lære på tampen av 70-tallet og forteller at han fremdeles trives godt i faget. Jeg er en type som trenger mye variasjon, og i denne bransjen er ingen dager like, sier han. Vet du at en gang hadde jeg en jobb, hvor alle hadde fast plass i kantinen. Skal jeg sitte på denne stolen hver eneste dag i år ut og år inn, tenkte jeg da. Nei, sånne faste tradisjoner er ikke noe for meg, ler bergenseren til meg.
Men hvordan startet Marøy’s eventyr da, lurer jeg på. Jo i 2000 startet Geir en bedrift sammen med en kollega, forteller han meg, som han skilte lag med i 2005. Jeg drev alene med noen ansatte frem til ca 2010, da jeg slo meg sammen med malermester Espen Lid. Vi driver sammen den dag i dag. De to malermestrene har til sammen bred kompetanse og har vært borti det meste. Sammen løser de de både små og store utfirdringer.  – Vi har veldig god kjemi, og det er fint å kunne dele på ansvaret, synes Geir.

 –  Vi er 6 ansatte i bedriften og driver med maling, gulvbelegg og fliser, forteller han videre. De fleste jobbene våre er i Bergen sentrum, men det er mange øyer rundt Bergen, og når noen av våre faste kunder trenger å få utført en jobb i havgapet, så stiller vi jo alltid opp.

Gjennom et langt arbeidsliv, er Geir så heldig at han har opparbeidet seg noen faste, gode og trofaste kunder. Derfor har de alltid mye å gjøre. –  Vi har alltid travle dager, sier han, og det siste året har ikke vært noe unntak, snarere tvert imot, legger han til. Ett år med korona har vært helt tipp topp for Geir Marøy, fordi de jobber mye med næringslokaler. – Til vanlig kan det jo være vanskelig å få innpass disse stedene, når folk er på jobb.  For oss har det jo vært litt enklere å komme til nå som alle har vært på hjemmekontor, forteller Geir. Han tror også noen har benyttet sjansen til å pusse opp lokalene sine, nå som det endelig har latt seg gjøre.

Gleder seg til våren og utejobbene

 – Akkurat nå gleder vi oss mye til å sette i gang med å jobbe ute. Det begynner å bli vår i Bergen, nå i slutten av mars. Det blir lysere og varmere ute, og over påsken har vi en del utvendige fasader som venter på oss. Vi har mye å glede oss over, og variasjon er viktig, sier den positive bergenseren med skarrende blid stemme.

Vi går i hver vår boble i hverdagen, derfor er dette fellesskapet så viktig

Geir Marøy ble medlem i MLF i 2020. Gjennom en lang karriere i bransjen, kjenner han de fleste malermestrene i Bergen. Allikevel føler Geir at de fleste blir gående mye for selg sjøl i hverdagen, og at alle elver i hver sin boble.  – Men det skjer jo mye i faget, sier Geir, og det stilles stadig strengere krav til dokumentasjon. Da er det fint å ha noen som man kan konferere med. Både sosialt og faglig.  Jeg har troen på at et slikt fellesskap blir viktigere i fremtiden, og at vi er flere som står samlet.
Geir Marøy skryter også av forsikringstilbudet han har fått gjennom foreningen.  I januar byttet han til Byggmesterforsikring, som allerede har spart bedriften hans for en stor årlig kostnad.  Penger spart er penger tjent.

Og til slutt 5 kjappe:

  • Har dere lærling? Ikke akkurat nå, vi hadde frem til i fjor sommer.
  • Er dere tariffbundet? Ja.
  • Soloppgang eller solnedgang? Soloppgang, alltid!
  • Maling eller gulv? Gulv, helst for min del personlig. Det synes jeg er mest gøy.
  • Sprøyte eller pensel?  Pensel. Det er den jeg er oppvokst med.

Medlemspraten

I MLFs  serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Kari Wilsgård.

Finn tidligere medlemsprater her