Medlemspraten: Best Totalentreprenør AS

Malermester Daniel Krognes Haugen er formann i maleravdelingen til Best Totalentreprenør AS. Han synes det er mange hos han som fortjener en fest etter å ha stått på lenge. En treig vår med mye nedbør og lave temperaturer på tampen av pandemien gjør planleggingen krevende,. Nå skal han ut og fikse regnet så sommeren kommer i gang, sier han.

90 håndverkere fra Kongsberg til Jessheim

Best Totalentreprenør AS er som det ligger i navnet, en total entreprenør bedrift. Vi har ca 90 ansatte totalt, fordelt på 9 avdelinger som strekker seg fra Kongsberg til Jessheim.  Vi har i hovedsak to store nisjer vi har spesialisert oss på. Det første er forsikringsjobber, gjennom Skade1 som er en landsdekkende kjede innen skadebegrensning. I tillegg har vi også flere rammeavtaler med kommunale etater, Sio, Statsbygg og Norgesbygg for å nevne noen. Vi har malere, gulvleggere og tømrere, og en egen avdeling som har spesialisert seg innen sanering. Malermester Daniel Krognes Haugen leder maleravdelingen i Oslo, med 16 ansatte. Han startet som læring i firmaet i 2004, og har jobbet seg opp derfra. Da han begynte hadde firmaet et helt annet navn, forteller han. Det startet som Grønland Gulvservice i 1970. og gulv er noe de er spesielt gode på fortsatt. I avdelingen sin har Daniel med seg en mann som har vært med hele veien, siden 1970. Det er et godt tegn på at folk trives.

En treig vår med mye kulde og regn, var ikke det vi trengte nå

 – Det har vært er en tung og utfordrende periode gjennom pandemien, og i tillegg har det vært en treig vår med lave temperaturer og mye nedbør, som har gjort det veldig utfordrende å planlegge. Så det som opptar meg aller mest nå er vel at utesesongen må komme skikkelig i gang.  Daniel har nok egentlig ikke tid til å prate med meg, nå som temperaturen edelig har økt litt, det er full fart på kontoret, og han forteller om armer og bein, og håndverkere som må henge i stroppen om dagen.

Da pandemien startet, sendte vi ut permitteringsvarsel til alle ansatte, fortsetter han. Vi opplevde at etater stoppet planlagt arbeid umiddelbart, men heldigvis har vi klart å slippe unna permitteringer. Det som har vært krevende er jo at både kunder og ansatte plutselig kommer i karantene eller blir syke, slik at alt arbeidet må omorganiseres. Vi har jo også mye privatkunder i forsikringssegmentet vårt, og der har vi opplevd noen som har vært redde for å slippe inn håndverkerne.

Daniel synes det skal bli veldig godt når det åpner opp igjen og vi kan leve litt mer normalt. – Jeg gleder meg til en sosial kveld med gutta som har hengt i stroppen og stått på som bare det. Vi har en del ansatte fra Øst- Europa som ikke har kunnet reise hjem og besøke familien sin på snart et år nå. Det er klart det tar på å ikke treffe familien sin. Det er mange her hos oss nå som fortjener en skikkelig fest, sier han engasjert.  

Men hva med sommeren da, nå som utesesongen endelig har begynt så smått. Har dere tid til ferie, lurer jeg?  – Vi ønsker vel ikke at noen skal ha ferie, nå som ting endelig ruller og går, men ferie må dem jo ha, får jeg høre. Ferie har vi nok godt av alle sammen. Så satser vi på at alle kommer uthvilte og toppmotiverte tilbake og klare for høsten igjen.

Gode tilbakemeldinger på Forbrukergarantien

Daniel har nettopp blitt valgt inn i styret i Oslolauget, og blir omtalt som en positiv og engasjert kar. Han bruker medlemskapet i MLF til å holde seg oppdatert i bransjen.  – Det er alltid mye nytt som skjer. Alle de ansatte hos han deltar jevnlig på kurs, forteller han.  Daniel forteller også at de bruker MLFs garantiordning i firmapresentasjonen sin, som de får gode tilbakemeldinger på fra nye kunder.  

Og til slutt 5 kjappe:
  • Har dere lærling? Ja, vi har 4 gulv- og malerlærlinger nå. 2 av dem kommer fra Syria, og tar modulbasert opplæring
  • Er dere tariffbundet? Nei
  • Soloppgang eller solnedgang? Soloppgang. Det går jo mot lysere tider nå.
  • Maling eller gulv? Nå ser dem stygt på meg på kontoret, men jeg må nok svare maling. Jeg har aldri funnet helt sjarmen med gulv selv.
  • Sprøyte eller pensel?  Alltid vært mest glad i pensel. Vi sier hvert år at vi skal bli bedre på sprøyte, og jeg vant jo en flott sprøyte i fjor. Kanskje i år blir året. Bare det roer seg litt….  
Besøk Best Totalentreprenør her

Medlemspraten

I MLFs  serie “Medlemspraten” tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Har du forslag om hvem vi bør skrive om? Ta kontakt med Kari Wilsgård.

Finn tidligere medlemsprater her