Leon Seilen, 23 år fra Osterøy


Hvordan trener du til NM

Jeg har trent ganske mye. Nå trener jeg på linooppgaven, på tettskjæring og sveising. Det går fint, men det er utfordrende. Det er noe helt annet enn det jeg driver med til daglig.

Hva driver du med akkurat i dag

Nå er jeg på lageret og trener til NM. Jeg har fått litt hjelp fra sjefen som viser meg noen triks som han har lært opp igjennom, men akkurat nå trener jeg for meg selv.

Litt om deg

Jeg bor i Bergen, sammen med samboeren min nå. Opprinnelig kommer jeg fra Osterøy, hvor jeg er født og oppvokst.

Bakgrunn (utdanning)

På videregående gikk jeg TIP og utdannet meg til industrimekaniker, men det ble litt for monotont og rutinepreget for min del. Litt tilfeldig kom jeg over en avisannonse fra Øystein Tvedt As om at de trengte lærlinger. Jeg hadde aldri hørt noe særlig om gulvleggeryrket tidligere da, egentlig, men tenkte jeg kunne prøve meg. Nå har vært lærling her i to år, og trives veldig godt.

Hobby/ interesser

Jeg spiller gitar i to band og har holdt på med musikk hele livet. I det ene bandet spiller vi litt eksperimentell amerikanskinspirert folkrock, mens det andre bandet spiller blues/ funk. Nå har det vært rolig og vi har vært mye i studio under pandemien, men fremover blir det nok mer konserter nå. Jeg gleder meg litt mer liveopptredener og å treffe folk igjen.

Hva tenker du om NM

Det blir veldig spennende. Krevende, men lærerikt. Jeg tror det blir en opplevelse man sent kommer til å glemme. Om det blir første eller tredje plass, så har jeg lært utrolig mye allerede uansett. Det er litt stas å bli spurt. Det er tillit!

Beste/ verste med jobben min

Best: Variasjon er det aller beste. Jeg vet ikke alltid hvor jeg skal, eller hva jeg skal drive med neste dag. Det er også veldig godt arbeidsmiljø her, så jeg har aldri gruet meg til å gå på jobb.
Verst: Å krype på knærne i åtte timer. Det er et tøft yrke, og det viktig at man tar godt vare på kroppen.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Du trenger ståpåvilje og kunne ta i ett tak. – Og du trenger øye for detaljer og være nøyaktig, for det er mange strenge kunder.  Det er også viktig å jobbe raskt og effektivt, selvfølgelig.

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

Kanskje hvor mye jobb det egentlig er å legge et gulv. Det er nok mange som tenker at det bare er å kaste ut gulvet, men det ligger masse forarbeid før man kan legge et pent gulv.

Hører på

Det kan variere veldig. Paul Simon hører jeg mye på. Men ellers er det alt fra radio til tung metal og country. Det kommer an på hvilken dag det er.