Hva skjer hvor og når?

Alt om NM i Overflateteknikk 2019: Du finner oss i Hall E, på stand 03-14.

 

NM går av stabelen på Lillestrøm under Bygg Reis Deg 15- 19. oktober. Gratis inngangsbilletter og mer om Bygg Reis Deg, finner du her. Rett ved siden av oss finner du IFI.

DETTE SKJER

Onsdag kl 09 Utøverne starter
Onsdag kl 10 Messen åpner
Onsdag kl 17 Konkurransen avsluttes for dagen
Onsdag kl 19 Messen stenger for dagen

Torsdag kl 10 Utøverne starter
Torsdag kl 10 Messen åpner
Torsdag kl 18 Konkurransen avsluttes for dagen
Torsdag kl 19 Messen stenger for dagen

Fredag kl 10 Utøverne starter
Fredag kl 10 Messen åpner
Fredag kl 18 Konkurransen avsluttes for dagen
Fredag kl 19 Messen stenger for dagen

Lørdag kl 10 Utøverne starter
Lørdag kl 11 Konkurransen avsluttes
Lørdag kl 11 Bedømming
Lørdag kl 14 Kåring av vinner i NM Overflateteknikk 2019
Lørdag kl 18 Bygg Reis Deg avsluttes

 

DETTE ER OPPGAVENE I NM:

Maling og tapet

1.Dør med karm og listverk

En ferdig grunnet fyllingsdør med karm og listverk skal males. Dørbladet males på utgående side og forkant, i to farger som utøveren selv velger. Karm og lister males lyst grå (NCS 3500-N). Utøveren kan fritt velge maling fra sortimentet til Flügger, Nordsjö og Jotun.

2.Vegg

En ferdig sparklet og grunnet vegg skal males med bunnfarge i to strøk. Til oppgaven brukes valgfri veggmaling fra de tre malingsponsorene, i glans 07 og farge NCS S 2000-N.

3.Tapet

Veggen rundt døren og tilstøtende vegg skal tapetseres med fibertapetet «Lily Tree» fra kolleksjonen «In Bloom» fra Borge/Boråstapeter. Monteringen avsluttes i hjørne mot malt vegg. Alle deltakere får det samme tapetdesignet, men i ulike farger.

4.Sjablong

På den malte veggen skal utøveren sjablongmale. En selvklebende sjablong med Bygg Reis Deg-logo deles ut ved konkurransens start. Dessuten skal utøverne på valgfri måte tilføre veggen navnet på sin hjemby – her er det lov å ha med egen sjablong. Tape kan brukes for å feste sjablonger og til oppmåling, men får ikke males imot.

5.Strektrekking

Det sjablongmalte området skal rammes inn med streker. Strekene utføres med strekpensel uten bruk av tape for å male etter. Strekene males med Flügger Trend Edition i gull, sølv eller kobber og glans 45.

 

 

 

Gulvlegging

1.Fall mot sluk

Deltakerne skal sparkle fall mot sluk. Sluket er sentralt plassert i en kvadratisk boks. Oppgaven skal simulere det vi gjør i hverdagen i våtrom.

2.Klikk-vinyl

I en kasse med et utgående hjørne og fem inngående hjørner skal det legges klikk-vinyl, Starfloor Click Ultimate, diagonalt. Utøverne skal også sette på fotlist.

3.Teppe

I teppeoppgaven skal det, i banevare fra Vorwerk/Polyflor, felles inn et mønster bestående av logotypen til Bygg Reis Deg-messen. Hovedfargen er rød, og logen skal bli hvit. Det skal også legges en hvit bord rundt kanten.

4.Linoleum

Linoleumoppgaven består i å legge 2,5 millimeter kompakt linoleumbelegg i en kasse med skrått hjørne, et ytterhjørne samt to innvendige hjørner. I den grå hovedfargen skal det felles inn en sirkel som tettskjæres. Rundt ytterkanten legges en rød bord der overgangen sveises med kontrastfarget tråd.

 

HVEM KONKURRERER?

 

Håkon Nielsen, 19 år fra Ålesund

Line Røme Holmli, 24 år fra Verdal

Marius Hellestveit, 21 år fra Bergen

Martin Ødeby Sivertsen, 21 år fra Fredrikstad

Simen Eiris, 24 år fra Skien

Thea Marie Rubbestad, 18 år fra Stavanger