Julenissen maler snø på et rødt hus

Når nissen blir satt til å male hus

Utviklingen går stadig raskere, og 2023 er intet unntak. Ikke bare skal vi digitalisere, men nå skal vi også ta i bruk KI og AI for å effektivisere hverdagen. 

 

All utvikling gir store muligheter for den som klarer å gripe den. Men så gjelder det å gripe det an på riktig måte, slik bildet over viser. Bildet er generert av KI, og viser hvordan det kan gå når nissen skal male et rødt hus. 

Jeg tenker vi lar nissen fortsette med sitt håndverk. Å lage og dele ut millioner av pakker til barn over hele jordkloden på under et døgn, er jo slettes ingen enkel oppgave. Så får faglærte malermestre sørge for at vi vi ikke maler snø på husene, men at vi maler de røde, og at de står seg gjennom vær og vind.  Det er klokt å la en fagmann gjøre jobben. 

Neste år vil nok by på større utfordringer for mange av våre medlemmer. Verden er inne i en ruskete tid, og dette vil påvirke også vår bransje i større grad, tror vi. Samtidig  finnes det noen lyspunkter, og bl.a Kirkeløftet og Riksantikvarens håndverksstrategi er muligheter vi skal gripe, og gleder oss til ta fatt på, og kommer tilbake til på nyåret. 

Med dette takker vi for samarbeidet i 2023,
og lar julefreden snart senke seg.

God jul og godt nytt år
til alle våre medlemmer og samarbeidspartnere!