Espen Kolbjørnsen, 20 år fra Lillehammer


Hvordan trener du til NM:

Jeg skal trene litt i morgen, på lørdag. Jeg har fått bestilt litt utstyr som ble brukt på treningssamlingen, og får bruke lageret på jobben i helgen. Hverdagene er såpass hektisk at da rekker jeg ikke å trene så mye konkret, men jeg legger jo gulv hver dag på jobb.

Hva driver du med akkurat i dag?

I dag er jeg på kommunale bad og legger gulvbelegg. Gulvbelegget er vanlig homogent grått og enkelt. Det er i grunnen det det går aller mest av.

Litt om deg

Jeg bor i Åsmarka, en halvtime unna Lillehammer. Jeg har en kjæreste og liker å være sosial og henge med kompiser.

Bakgrunn (utdanning)

Jeg startet på Bygg og Anlegg på Lillehammer videregående, og gikk ett år der. Vi fikk prøve oss i flere fag, og Tore, fra Ragnvald Moe AS, var innom og viste frem gulvleggerfaget, og vi fikk lov til å prøve oss på det. Det synes var skikkelig spennende, så jeg søkte om lærlingplass hos dem, og det fikk jeg. Mens jeg jobbet tok jeg yrkesteorien ved siden av, og nå har jeg vært her i snart tre år. I sommer tok jeg svennebrevet og stortrives i bedriften.

Hobby/ interesser

Det varierer litt ut fra årstiden. Jeg er glad i å stå på ski, twintip. Jeg bor veldig nærme Sjusjøen, så jeg står mye på ski der. Om sommeren kjører jeg båt og vannscooter på Næravatnet. Og så er jeg en ganske sosial type, så jeg henger mye med kamerater.

Hva tenker du om NM

Jeg gruer meg skikkelig og klarer ikke å tenke så mye på det. Det blir jo selvfølgelig en opplevelse, men jeg må innrømme at det jeg gleder meg mest til er å bli ferdig. Jeg har litt nerver i forhold til å skulle jobbe foran så masse mennesker som ser på det du driver med. 

Beste/ verste med jobben din

Best: Det beste er at det er mye variasjon.
Verst: Det er et tungt yrke for kroppen, og man blir sliten etter endt arbeidsdag.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Man må være i fysisk god form. Det er også en fordel å være sosial fordi vi treffer mange forskjellige folk. Man må kunne samarbeide med mange ulike typer. Også trenger man å være selvstendig og klare å jobbe alene.  

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

At vi driver med så mye forskjellige ting. Jeg tror ikke det er så mange som vet at vi kan lage mønster i teppe, slik vi gjør under NM, bare for å ta et eksempel. Det er også et ganske tungt yrke, og det tror jeg ikke alle ser.

Hører på

Jeg liker aller mest å snakke med folk når jeg er på jobb. Men når jeg ikke kan det, så hører jeg egentlig på alt mulig av musikk. Jeg liker å høre på musikk med litt fart i, som gjør meg våken og gjør at jeg jobber fortere. Sånn sovemusikk, som jeg kaller det, er ikke helt min stil.