Vi er på Arendalsuka 14.-18. august!

Bygghåndverk Norge vil være til stede under Arendalsuka og er invitert til å delta på flere debatter, blant annet i regi av Mesterbrevnemnda/Byggmesterforbundet og Fafo.

Vi ser frem til å ta del i disse viktige debattene sammen med spennende paneldeltagere, sier Robert Steen!

 

Tirsdag 15.08.2023, 10.00 – 11.00
Kampen om arbeidskraften – tenk deg et Norge uten kompetente og seriøse håndverkere

Mesternes Hus, Bendiksklev 10. Arrangør: Mesterbrevnemnda og Byggmesterforbundet

Norge kommer til å mangle 135 000 personer med yrkesfaglig kompetanse dersom det ikke tas grep allerede nå. Hvordan skal vi rekruttere og beholde ungdom når alle bransjer og fag roper etter flere folk? Hvordan styrke rekrutteringen til yrkesfag slik at vi tetter kompetansegapet som blir påpekt i utallige rapporter. Hva må til for at de med svennebrev og mesterbrev skal oppnå bred anerkjennelse i samfunnet? 

Robert Steen, adm. dir. i BHN, er paneldeltaker, sammen med Sindre Lysø, statssekretær for kunnskapsministeren fra Ap, Thor Hals, 1. kandidat for Høyre i Østfold, Christopher Hermansen, leder Grønne Studenter, MDG, , Liv Bjørnson, studierektor Sam Eyde vgs, Harald Hansen, daglig leder Opplæringskontoret for tømrerfag og Aksel Hagen, leder i Mesterbrevnemnda.

 

Onsdag 16.08.2023 – 10.00-11.00.
Hva kjennetegner et kompetent og seriøst arbeidsliv – og hvorfor er det så viktig?

Mesternes Hus, Bendiksklev 10. Arrangør: Mesterbrevnemnda og Byggmesterforbundet

Hva er egentlig substansen av seriøsiteten i arbeidslivet? Er det lærlingeordningen, bruk av proffkontraktene, det å overholde anstendige lønns- og arbeidsforhold eller er det andre ting? Hadde vi trengt Fair Play Bygg hvis det kun fantes mesterbedrifter? Har entreprenørene og utleiebedrifter fått et ufortjent rykte? 

Åsmund Østvold, byggmester i Beto Bygg AS og representant for Bygghåndverk Norge/Byggmesterforbundet er innleder til debatten.
Paneldeltakere er Trine Lise Sundnes, Stortingsrepresentant fra Ap, Thor Hals, 1. kandidat i Østfold Høyre, Hege Bae Nyholt, Stortingsrepresentant fra Rødt og leder av utdannings- og forskningskomiteen, Per Schau, forbundssekretær fra Fellesforbundet, Vidar Sagmyr, daglig leder for Byggebransjens uropatrulje, André Kristiansen, seniorrådgiver i Mesterbrevnemnda.

Se hele programmet til Mesterbrevnemnda og Byggmesterforbundet under Arendalsuka

 

Tirsdag 15/8 2023 15:45 – 16:30 Begrensninger på innleie av arbeidskraft – favorisering av de store bedriftene? 

MS Lofoten. Arrangør: Fafo

I april kom det nye innstramninger for innleie av arbeidskraft fra bemanningsbedrifter. Hvilke utfordringer skaper endringene for bedriftene i byggebransjen, og må små og store tilpasse seg dette ulikt? Vi spør blant annet om endringene innebærer en favorisering av de store entreprenørene med tariffavtale på bekostning av de små?

Robert Steen, adm. dir. i BHN er paneldeltaker, sammen med Heikki Eidsvoll Holmås, administrerende direktør, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, Per Skau, forbundssekretær, Fellesforbundet, Kristin Alsos, seniorforsker, Fafo, Rolf K. Andersen, forsker, Fafo, Kristine Nergaard, forsker, Fafo