Hjem / Utdanning  / Topp Nordholm

Nor Entreprenør AS, Oslo

Hvordan trener du til NM:

Jeg trener litt etter arbeidstid på lageret på jobben. Jeg har trent ganske mye på strektrekkingen, og nå går det heldigvis mye bedre etter at jeg har kommet inn i rytmen på det, og funnet flyten.

Hva driver du med akkurat i dag?

I dag maler jeg en fasade i Oslo sentrum. Vi har presenning rundt, og kan jobbe selv om det regner. Det er ganske grei temperatur, så egentlig er det ganske fint her jeg står.

Litt om meg

Jeg er fra Skien, men flyttet til Oslo for syv år siden fordi jeg fikk læreplass her. Det var ikke Overflateteknikk i Skien, og jeg søkte mange steder, men fikk ikke læreplass. Jeg fikk spørsmål om jeg var villig til å flytte for å få jobb, og det var jeg. Etter bare to uker, endte jeg da opp med kontrakt i Oslo. Daniel Steen Strøm var instruktøren min, og årsaken til at jeg besto svennebrevet mitt, føler jeg. Så jeg har lyst til å gi litt ekstra skryt til han. Han har vært helt fantastisk.

Bakgrunn (utdanning)

På videregående gikk jeg på Skogmo i Skien, på bygg og anlegg. Vi fikk prøve oss i litt ulike fag, og med en gang vi startet med maling følte jeg at det var min greie. Jeg tok opp penselen og fikk raskt dreisen på det. Så jeg flyttet til Oslo og fikk lærlingplass der. Yrkesteorien har jeg tatt ved siden av hos opplæringskontoret i Oslo. 

Hobby/ interesser

Jeg jobber ganske mye. Når jeg ikke jobber som maler så jobber jeg som vekter. Jeg har utdanning som det også, så helgene går med til det. Jeg har mye energi og liker å holde meg i aktivitet. På hverdagene tar jeg gjerne en treningsøkt på Sats etter jobb. Det må skje noe hele tiden. Jeg liker ikke å sitte så lenge stille.  

Hva tenker du om NM

Jeg tenker at det blir skikkelig spennende. Jeg visste ikke at det var noe NM i Overflateteknikk, men jeg liker å utfordre meg selv. Så jeg håper at dette kan gi meg flere muligheter fremover, og åpne flere dører for meg.

Beste/ verste med jobben din

Best: Mestringsfølelse, kanskje. Og at alle hverdager er forskjellige, du gjør aldri det samme lenge. Det aller aller beste er nok å se sluttresultatet. Når kunden står der og er fornøyd, og du kan overlevere en jobb du er stolt av. Dessuten elsker jeg farger, så farger er også veldig fint med denne jobben her.

Verst: Det verste med jobben er tid og stress. Når jeg har dårlig tid og stresser føler jeg noen ganger at jeg ikke får levert godt nok resultat til kunden. Jeg liker at det skal være perfekt ved overlevering.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Man må være opptatt av detaljer og være nøyaktig. Du må være løsningsorientert og god til å planlegge. Også er det en fordel å ha godt humør og klare å tenke positivt. Som i alle andre jobber er ikke alt like gøy, så da er det viktig å kunne dra frem det gode humøret.

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

Maling er ikke bare pensel og rull. Forarbeidet er utrolig viktig for å få et godt sluttresultat, og det skjønner ikke de fleste. Yrket mitt er også utrolig mye mer variert enn folk tror.

Hører på

Jeg hører litt på åodkast, men mest rolig og avslappende musikk, slik at jeg ikke stresser og kan konsentrere meg både om det jeg gjør, og planlegger det jeg skal gjøre etterpå.