Hjem / Utdanning  / Sindre Arstad

Andersen Kjærnsmo, Oslo

Hvordan trener du til NM:

Jeg har ikke fått trent så mye ennå for det har vært mye å gjøre både på jobb og privat, så jeg har ikke hatt så mye tid til det. I neste uke har jeg satt av litt tid til trening.

Hva driver du med akkurat i dag?

I dag jobber jeg i en oppgang. Dagen har gått med til å klargjøre 6 mm bolon, som er en mellomting mellom vinyl og teppe. Vi har båret og kappet og gjort det klart, og begynner å lime det ned i morgen.  

Litt om deg

Jeg er født og oppvokst på Vestli. Jeg giftet meg i sommer og vi kjøpte oss rekkehus på Fjerdingby, hvor vi flyttet inn i august. Det har vært en ganske hektisk periode, men heldigvis var rekkehuset ganske nytt, så vi har ikke trengt å pusse det opp. Vi har bare tatt litt overflater.

Bakgrunn (utdanning)

På videregående gikk jeg studiespes, og var i London i 2. klasse. Jeg ble litt skolelei, etter hvert, og jobbet som vekter i noen år. Etter hvert ble det litt vanskelig med kun nattarbeid, spesielt etter at jeg fikk kjæreste, og jeg begynte å se etter en dagjobb. Jeg fikk tilfeldig høre fra Evy, moren til en venninne, at de trengte flere folk der hun jobbet, og tenkte jeg kunne prøve meg som gulvlegger. Det har jeg ikke angret på, det var full klaff med en gang. Her trives jeg veldig godt.

Hobby/ interesser

Jeg spilte mye golf da jeg var yngre og har tatt opp det litt igjen nå, i tillegg er jeg veldig glad i å være ute i naturen. Jeg er dessuten blodfan av United, og får med meg absolutt alle deres kamper.  

Hva tenker du om NM

Jeg tenker at det er gøy å få lov å være med. Datoen krasjer litt med konas bursdag, men det får vi jo finne en ordnings på.

Beste/ verste med jobben

Best: Det ser så mye mer ferdig ut når vi har fått lagt gulv. Når vi kommer ser det jo ut som en byggeplass, og når vi er ferdigee r det gjerne klart for innflytting.

Verst: De dagene med veldig mye sjauing kan være veldig tunge, og det er kanskje det verste.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Man må være villig til å lære. Det er en fordel å være litt sta. Det er også greit å ha et øye for detaljer, slik at man oppdager småfeil før kunden.

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

Hva kan det være mon tro? Når jeg forteller at jeg er gulvlegger, så forstår jo de fleste hva jeg jobber med.  

Hører på

Det går enten i podkast eller musikk, og da gjerne rockemusikk. Da holder jeg et jevnt tempo og får litt ekstra energi.