Hjem / Utdanning  / Jonas Eckholm

Malermester Eckholm AS, Oslo

Fortell litt om deg selv

– Jeg kommer fra Fetsund, men bor nå i Lillestrøm sammen med samboeren min. Nylig tok jeg svennebrevet mitt etter å ha gått i læra hos faren min de siste 3 årene. Jeg er 4. generasjon i familien som er maler, så jeg synes det er veldig stas og er veldig stolt over at jeg kan bringe videre kunnskap og teknikker som oldefaren min lærte farfar og som han lærte pappa igjen.

Hva er bakgrunnen din?

– På videregående satset jeg på ishockey, så derfor gikk jeg toppidrett med studiespesialsering på Norges toppidrettsgymnas på Lillehammer i 3 år før jeg flyttet hjem igjen for å satse videre på idretten. Da skader satte en stopper for dette så brukte jeg noen år på å finne ut av hva jeg ville holde på med før jeg en dag bestemte meg for å bli med pappa på jobb. Etter dette har jeg ikke sett meg tilbake og fire år senere har jeg en arbeidsplass og hverdag jeg stortrives i.

Hva driver du med på fritiden?

– Jeg er ganske aktiv og holder på med mye forskjellig, men hockey er fortsatt noe jeg setter veldig høyt. Jeg har jobbet en del år som hockeytrener, men savnet av å spille ble for stort for noen år siden så da måtte jeg starte igjen. Nå spiller jeg for Skedsmo IK i 3. div. Utenom dette så har jeg en seilbåt så det blir mange timer tilbrakt der året rundt, enten om det er båtpuss på høsten og våren eller seiling på sommeren.

 

Hva hører du på når du jobber?

– Hører på alt mulig, enten det er podcast, radio eller musikk. Blir noen timer i løpet av en uke så er greit med litt variasjon. Hvis jeg skal nevne noen favoritter så blir det nok spilt mest Coldplay i løpet av en arbeidsuke på musikkfronten, mens de glade gutter i Puckpodden er en podcastfavoritt!

 

Hvordan trener du til NM?

– I og med at jeg nylig tok svennebrevet så har mesteparten av tiden gått med til terping på det. Men nå fremover så blir det å terpe på de forskjellige oppgavene hjemme i kjelleren hos foreldrene mine, så de får nå gratis oppussing med blomstertapet og sjablonger i samtlige rom.

 

Hva tenker du om NM?

– Tenker det er et veldig bra opplegg som tiltrekker seg oppmerksomhet utenfra og som kan bidra til å danne et positivt inntrykk og dermed kanskje rekruttere flere inn i bransjen. For egen del så synes jeg hele opplegget frem til selve konkurransen nå har vært veldig lærerikt, og jeg har fått lov til å være med å lære av veldig flinke folk på diverse kurs og konkurranser. Jeg skal innrømme at jeg ikke visste at det fantes noe NM før jeg begynte på malerskolen og fikk selvfølgelig tenning med en gang jeg fant ut at dette var en greie!