Hjem / Utdanning  / Caroline Sømme

Drøbak Malermesterservice AS, Drøbak

Hvordan trener du til NM:

Jeg har trent hjemme på en dør som ei dame ga bort på FINN, også har jeg en gipsplate stående hjemme som jeg trekker streker på. Neste uke skal jeg trene på tapetsering.

Hva driver du med akkurat i dag?

I dag er jeg på en skikkelig byggeplass i Drøbak sentrum. Her har jeg satt opp et hjørnejern, sparklet, malt tak og gjort klart til å henge duk.

Litt om deg

Jeg bor i Ås sammen med samboeren min som er tømrer. Vi driver og totalrenoverer leiligheten, og får brukt kompetansen vår godt på det. Jeg skal snart bli hundeeier, som jeg gleder meg veldig til.  

Bakgrunn (utdanning)

På videregående gikk jeg Medier & Kommunikasjon, men det passet ikke helt for meg. Deretter jobbet jeg i butikk en stund. Det var litt tilfeldig at jeg startet som maler, en kompis anbefalte meg til et firma som trengte lærlinger. Nå har jeg begynt på yrkesteorien, og gleder meg til å ta svennebrev etter hvert.

Hobby/ interesser

Jeg er veldig glad i å lage mat, og prøver å få til ordentlige middager i helgene når det er litt tid. På hverdagene er det ganske hektisk, så da synes jeg det er godt med litt ro når jeg kommer hjem, og slapper gjerne av med Netflix på sofaen.

Hva tenker du om NM

Nervene har ikke helt bestemt seg ennå. Dette er veldig ulikt meg for jeg eier ikke konkurranseinstinkt, og liker ikke at folk ser på at jeg jobber. Men, jeg tror dette er en opplevelse som jeg kommer til å vokse veldig på. Jeg gleder meg mest, tror jeg!

Beste/ verste med jobben din

Best: Pirkejobbene. Når man bruke tid og være litt nøye. Dører, vinduer og utsparringer.
Verst: Slipe gips og store paneltak.

Tre egenskaper man trenger i mitt yrke

Man må være nøye, ryddig og samarbeidsvillig. Du må kunne samarbeide med håndverkere i alle bransjer, og ikke minst med kundene for å få et godt sluttresultat.

En ting folk flest ikke vet om mitt yrke

Hvor mye tid som ligger bak malingen. De fleste tenker at det «bare» er å male en vegg. Men tenker ikke over hvor mange lag med sparkel og maling og timer med tørketid som ligger i jobben.

Hører på:

Som regel hører jeg på rock. For det meste Avenged Sevenfold og Five Finger Death Punk og andre band i den sjangeren. Annet enn det går det som regel i p3, p4 og NRJ på radioen på byggeplassen!