Landsmøte 2023

I samarbeid med Bodø Malermesterlaug har vi gleden av å invitere til en spennende og innholdsrik helg i Bodø 2. – 4. juni på Scandic Havet.

Gled dere til en helg fullspekket av opplevelser, inspirerende innledere, rå underholdere og gjensyn med kolleger, samarbeidspartnere og konkurrenter.  

Vi gleder oss masse til vi treffes igjen!

Det er nå for sent å melde seg på, men du er hjertelig velkommen neste år igjen 🙂

Påmelding avsluttet

Sted


Stedet for årets landsmøte er Scandic Havet i Bodø.

Har du spørsmål ifht rom osv? Ta gjerne kontakt direkte på telefon 75 50 38 00, eller se om du finner svar på hotellets egen nettside.

Program

1. juni

Fredag 2. juni

Registrering ved ankomst i Resepsjonsområdet.

For representantskapet, styret og administrasjonen. (Egen innkalling er sendt ut til de berørte).

Hvordan bevarer man 100-år gamle tradisjoner samtidig som man bygger og utvikler en organisasjon rustet for fremtiden?

Etter generalforsamlingen i fjor har det skjedd enormt mye i organisasjonen, og sammen med Byggmesterforbundet stiftet vi Bygghåndverk Norge høsten 2022. Vi tar deg gjennom de største endringene som har skjedd. Samtidig peker en ekstern rapport fra BDO på at vi står ovenfor flere utfordringer. Hvordan skal vi løse disse og hvordan blir veien videre?

Offisiell åpning av landsmøtet
Administrerende direktør Stein Hesstvedt

Velkommen til oss
Arnulf Bendixen, Bodø Malermesterlaug

Hilsningstale
Varaordfører i Bodø Ola Smeplass

Et raskt tilbakeblikk og veien fremover
Styreleder Anna Furhoff Jensen

Bygghåndverk Norge – Hva har skjedd til nå?
Leder politisk avdeling Frank Ivar Andersen

Og hvordan ser fremtiden ut?
Administrerende direktør Robert Steen

Hur vi gör i Sverige, Måleriföretagen i Sverige
Verkställande direktör Pontus Sjöstrand

Sofaprat om fremtiden
Representanter fra laugene

Leverandør-presentasjon
Alle leverandørene

Oppmøte i resepsjonen på hotellet. Vi blir hentet av busser som kjører oss til Norsk Luftfartsmuseum for en uformell aften i luftige omgivelser blant flyene i regi av Bodø Malermesterlaug. Bussene kjører kl 18:15. Bussene returnerer kl. 23:00, 23:30 og 00.00.

Har du det som skal til for å bli pilot? Reaksjonsevne, hukommelse og evner som piloter er noe vi får testet ut. Vi får oppleve en SAS kabin, hvordan DC-9 maskin endret internasjonal luftfart og hvordan den endret hvordan man kommuniserer innen luftfarten. Det blir jagerfly mingling hvor vi vil få en rask innføring i scrambling og sitte i cockpiten til Starfighteren, og ikke minst så vil vi få noen heftige historier om hvordan det bl.a. var å fly Starfighter.

Kveldens underholdning:
Erlend Osnes er for mange kjent fra radioprogrammet «Raae og Osnes» på NRK P3. Erlend debuterte på stand-up-scenen sammen med Terje Sporsem i 2010 og har siden det tatt steget fra deltids- til fulltidskomiker. Med alt fra hardtslående mørk humor til enkel lettsindig observasjonshumor blir han beskrevet som en historieforteller av rang, og en komiker på god vei mot humorstjernehimmelen.

Lørdag 3. juni

07:00 – 10:00

Bodø har blitt satt på kartet. Plutselig snakker de om Aspmyra i Roma og London. Hvordan har Glimt klart å gå fra å være et relativt ukjent lag til å utklassere europeiske storklubber? Og det på ganske kort tid. Det er neppe tilfeldig. Hva er nøkkelen til den største norske klubbsuksessen i Europa siden Rosenborg spilte i Champions League? Brødrene Ørjan og Runar Berg har begge spilt for Glimt og har lang fartstid i klubben. Kom og hør hva de mener er hemmeligheten bak forvanlingen.

Leverandørene stiller med flotte premier.

19:30 Aperitiff

20:00 Festmiddag

Antrekk: Smoking/mørk dress.

Noen av bordene er reservert, ellers er det fri bordsetning.

Kveldens underholdning:
Halvdan Sivertsen. Halfdan er et av de varmeste og morsomste menneskene i norsk offentlighet, og etter et halvt århundre som artist, har han fortsatt mye på hjertet. Halfdan er født i Tromsø, men bosatt i Bodø. Hans karriere startet i Bodøs pop- og rockemiljø i 1960-årene, og han har vært en av Norges mest populære visesangere og entertainere i 40 år. I store deler av 1980-årene var han blant annet kjent fra barneprogrammet Labbetuss som gikk på NRK-TV. Han har utgitt en rekke prisbelønte album og hans musikk er blitt brukt både i film og teater. Han har vunnet 6 spellemannspriser.

Søndag 4. juni

07.00 – 11.00  Frokost

Seneste utsjekk fra hotellet er kl. 12:00

Saltstraumen –  verdens sterkeste malstrøm

RIB tur/kombinert med buss

Gruppe 1 hentes på hotellet kl. 12:15 av guide og kjørt i buss til Tuvsjyen. Gruppe 1 returnerer med RIB til Bodø kl. 15:00 med ankomst ca. kl. 16:15.

Gruppe 2 hentes på hotellet kl. 12:15  og starter med RIB fra Hurtigrutekaia. Gruppe 2 returnerer fra Tuvshyen kl. 15:00 med buss. Ankomst Bodø ca. kl. 16:00.

Begge gruppene har felles lunsj på Tuvsjyen kl. 14:00.

En opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Du drar gjennom et enestående alpint kystlandskap. Og det er her, rett utenfor Bodø, at sansene blir bombardert med inntrykk. En kyst omkranset av magiske fjell som reiser seg som funklende Soria Moria-slott. Ute i horisonten, en lysende Lofotvegg. Fra foten av 994 meter høye Sandhornet visker bølgene i kor med ekkoet av Blix-salmen ”Å eg veit meg et land”. Et land hvor skifersteinen fortsatt har merker etter den geologiske kollisjonen som skjedde for 450 millioner år siden.

Viktig sikkerhetsinformasjon:
Det er viktig at påmeldte til denne aktiviteten har på egnede klær og sko. Dere vil få utdelt varmedrakter og vester, men husk at det kan være kaldt i Nord-Norge. Lue, votter og ulltøy kan med fordel medbringes.

Har du skader. fysiske eller psykiske begrensninger eller krever særlig medisinsk bistand, f.eks. diabetes, vepseallergi eller lignende, er det fint om du gir oss beskjed på forhånd. Gi oss også beskjed dersom du har problemer i rygg, kne, nakke etc., slik at fart og kjørestil kan tilpasses. Gravide anbefales i utgangspunktet ikke å kjøre RIB uten å ha konferert med sin lege om dette.

NB! Synlig berusede personer får dessverre ikke delta på denne aktiviteten.

Kjerringøy – gamle handelssted, guidet busstur med omvisning

Gruppen som skal til Kjærringøy har avreise fra hotellet kl. 12:30. Det er viktig at de påmeldte møter presis da vi skal nå en ferje fra Festvåg mot Misten.
Lunsj serveres kl. 14:00.
Avreise fra Kjerringøy kl. 16:30 med ankomst Bodø ca. kl. 17:45.

På Kjerringøy Gamle Handelssted, kjent fra flere Hamsun-filmer, er du midt inne i kongeriket hvor Nord-Norges rikeste mann, jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl regjerte på 1800-tallet. Et vakkert bildespill setter deg i den rette stemningen før fagfolk gir oss en medrivende innføring i hvorfor Kjerringøy står så sentralt i norsk historie. Besøket avsluttes med et  måltid i kafeen på Handelsstedet.

Bratten Via Ferrata

De som skal delta på klatretur blir hentet i buss kl. 12:15. Gruppen vil bli delt inn i to. Det er to vanskelighetsgrader på rutene og de påmeldte kan selv bestemme hvilken av rutene de ønsker å delta på. Dette vil det bli orientert om på stedet.
Dere får med lunsj og drikke fra hotellet. Husk å hente dette i resepsjonen. Dere er tilbake på hotellet igjen ca. kl. 15.30.

Ta med/ på turutstyr og godt fottøy. Hansker/ klatrekanskjer kan være lurt å ta med.

Bratten Via Ferrata er et relativt nytt konsept i Bodø og startet opp sommeren 2022. De tilbyr to luftige Via Ferrata ruter. Rutene er relativt krevende og kan kun klatres med guide. Guidene kan bistå ved behov gjør at rutene kan klatres av de aller fleste som har lyst til å prøve seg. Alle skal få mulighet til å komme igjennom for egne maskin, men dersom det er partier som er for krevende vil våre guider kunne bistå med å komme videre. Klatreturen gir utsikt både ut mot Landegode/Vestfjorden og nordover langs Nordsia av Bodøhalvøya.

 

Utstillere

Vi har flere gode samarbeidspartnere. Under landsmøtet 2023 vil du treffe følgende utstillere:

Les sakspapirene her (krever innlogging).

Fride Walgren

Administrativ rådgiver

Fride.walgren@mlf.no

952 31 690