Heidi, 24 og Petter, 20 ble norgesmestre i maling og gulvlegging i helgen!

Heidi, 24 og Petter, 20 ble norgesmestre i maling og gulvlegging i helgen!

Vi gratulerer Heidi Domaas fra Malermester Martin Uggedal AS i Ålesund og Petter Strandmo Isaksen fra Bjørn Simonsen & Sønn AS i Oslo med seieren!

Tekst og foto: Chera Westmann IFI/ Kari Wilsgård MLF

Idet Bygg Reis Deg åpnet i Lillestrøm onsdag 18. oktober gikk startskuddet for Norgesmesterskapet i malerfag 2017. Konkurransen gikk over tre dager, og for første gang siden 80-tallet er det også kåret en vinner i gulvlegging.

Suksess for NM

– Konkurransen har vært en kjempesuksess og det er svært mange som har kommet innom og sett på underveis. Deltakerne har vært meget flinke og har fått arbeide under stort press, med mange tilskuere. Vi er glad for muligheten for å få vist oss frem for besøkende på messen, sier Stein Hesstvedt, administrerende direktør i MLF, Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund, som står bak konkurransen i samarbeid med bransjens leverandører.

Viser faget

Hensikten med konkurransen er å løfte interessen for håndverksfag for malere og gulvleggere, hos både ungdommer som søker utdanning med trygge jobber, og bedrifter i hele byggenæringen, politikere og forbrukere, slik at de i større grad bruker faglært håndverker.

Malerlærlingene hadde i oppgave å grunne, sparkle og male vegg, listverk og en speildør. I tillegg skulle en vegg tapetseres, og en vegg dekoreres med logoen til Bygg Reis Deg, malt ut fra en sjablong.

I klassen deltok tre utøvere; Thomas Øyen Kristiansen fra Trondheim, lærling på NTNU, Ewelina Sekiw fra Oslo, lærling hos Malermestrene AS, samt Heidi Domaas fra Ålesund, lærling hos Malermester Martin Uggedal AS.

– Det har vært gøy å delta, men vanskelig å jobbe med så mange tilskuere tilstede, sier Heidi Domaas, vinnere i klassen malerlærlinger.

 

 

 

I klassen for gulvleggere deltok Petter Strandmo Isaksen fra Oslo, lærling hos Bjørn Simonsen & Sønn,  Nicolai Engelbrecht fra Bærum, lærling hos Din Gulvlegger AS, samt den regjerende danske mesteren Emil Bay, som jobber hos Dr. Gulve i Silkeborg og er med i konkurransen for å lære seg og stille bedre forberedt til kommende Nordisk mesterskap.

Oppgaven for gulvleggerlærlinger var å legge et linoleumgulv i to farger og sveise med tråd i kontrastfarge, samt å mønsterlegge parkett og teppefliser.

– Linoleumoppgaven var den vanskeligeste og jeg ble mest fornøyd med teppeleggingen, forteller Petter Strandmo Isaksen, som vant klassen for gulvleggere.

Flotte premier

Førstepremien ble et gullkantet diplom som vil gjøre seg godt på CV-en,  et XXL gavekort på 1500 kr gitt fra Mal Proff, samt en kasse med førstehjelpsutstyr fra Byggmesterforsikrng. Alle deltakere fikk også en verktøybag fra Mal Proff, stappfull av pensler og andre nyttige verktøy fra Jordan og Mal Proff.

Vinnerene kvalifisert for deltakelse i det nordiske mesterskapet for lærlinger. I gulvlegging går dette av stabelen i Herning allerede i januar. Petter har blitt tilbudt treningsleir i Danmark sammen med den danske eksperten før den tid.  Nordisk mesterskap i malerfag avholdes  i Helsingfors august 2018, som innebærer at Heidi har litt bedre tid på seg til å trene ytterligere.

 

dommere og utøvere nm

Flere bilder og filmer fra NM finner du på Facebook

Saken er også omtalt på Bygg.no 

Her kan du lese hva Bygg Reis Deg selv skriver om NM

Vårt Oslo har skrevet om Oslogutten Petter som vant.

Også Fellesforbundet og Fri Fagbevegelse tok turen inom NM.